Veselin Vujović

Kdor preživi,
postane #legenda

Veselin Vujović je postal legenda že kot igralec, saj je osvojil zlati medalji na olimpijskih igrah 1984 in na svetovnem prvenstvu 1986 ter bil s strani IHF leta 1988 imenovan za najboljšega rokometaša na svetu.

Slovenski javnosti se je vtisnil v spomin kot selektor naše reprezentance, s katero je osvojil izjemen uspeh - bronasto medaljo na svetovnem prvenstvu 2017. Rokometni ljubitelji se še vedno pogovarjajo o njegovi legendarni minuti odmora, po kateri so slovenski rokometaši zaigrali kot prerojeni.

V zadnjih minutah nore tekme so nadoknadili 8 golov zaostanka, premagali Hrvate in se veselili brona. »Vujo« je po tisti nepozabni tekmi, ko so Slovenci premagali večne rivale Hrvate, postal legenda tudi kot trener.

Rectangle2x 13 1

Tik pred odhodom našega moštva na evropsko prvenstvo v Zagreb smo z »Vujotom« posneli video, v katerem razkriva nekatere svoje poglede, ki ga vodijo skozi življenje:

»Ko dosežeš uspeh, je ta naslednji dan že pozabljen, ponovno začneš na nuli. Rokometna tekma je kot šah, kot življenje.
Načrtovati je potrebno korak vnaprej. Med tekmovanjem počivam, zatisnem oči, in ko se mi utrne zamisel, jo zapišem in mirno zaspim. Zame ni nedotakljivih, priznavam samo borce, tiste, ki si želijo in dajo vse od sebe. Ne sprejemam opravičil, ne priznavam napak. Garati je potrebno do svojih skrajnih sposobnosti, tako v fizičnem kot tudi v psihološkem smislu. Kdor preživi, postane legenda.«

Januar 2018

Rectangle2x 14 1

O projektu

Serija kratkih filmov #NALEGENDE temelji na osebnih izpovedih legend in njihovih navdihujočih življenjskih zgodbah, ki jih sicer predstavlja tudi legendarna znamka Pivovarna Laško.

Pivovarna Laško je tudi zvesti partner slovenskega športa, in vsak kratki film predstavlja poklon izjemnim osebnostim, ki so zaradi svojih dosežkov v očeh ljudi postali legende.

Ostale legende

V legendi se skriva genialnost, moč in pogum. Svoje, mnoge prav tako legendarne misli, so nekdanji vrhunski športniki z nami delili za vas. Ker ste našli navdih za branje, je tu branje za vaš navdih.

Rajmond Debevec

#Legendarni olimpionik, ki je med nami od nekdaj za vselej

Več o legendi

Miroslav Cerar

Bog konja se vrača na legendarni Olimp

Več o legendi

Marija in Andrej Štremfelj

Legendaren občutek resnice, ki osvobaja

Več o legendi

Ing. Janez Gorišek

#legenda, ki že več kot sedem desetletij premika meje v letenju na smučeh

Več o legendi

Ljudski vrt

Legendarni stadion je spregovoril

Več o legendi

Tomo Česen

#legenda, ki je pisala zgodovino svetovnega alpinizma

Več o legendi

Dušan Mravlje

#legenda, ki je pretekla tri celine

Več o legendi

Petra Majdič

#legenda je pred začetkom OI v Pjongčangu poslala jasno sporočilo

Več o legendi

Ivo Daneu

Od Poleta do Trbovelj, vmes pa #legenda osvojila ves svet

Več o legendi

Ta spletna stran uporablja piškotke. Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.