Miroslav Cerar

 

Bog konja se vrača 
na legendarni Olimp

Legenda je sicer dandanes večkrat zlorabljena oznaka. Zaslužili bi si jo namreč redki. Zagotovo so med njimi tisti, ki se s talentom rodijo, s trdim delom pa značaj zgradijo. Do višav. Do tja, ko se višje ne da.

Eden takšnih je Miroslav Cerar.

Video

Naštejmo le najbolj zveličavne uspehe

Naštejmo le najbolj zveličavne uspehe:
dvakratni olimpijski zmagovalec na konju z ročaji, štirikratni gimnastični svetovni in desetkratni evropski prvak, edini Slovenec poleg Leona Štuklja, ki mu je mednarodni olimpijski komite podelil najvišje priznanje, olimpijski red za zasluge, imetnik zlatega reda za zasluge Republike Slovenije, Bloudkov nagrajenec, član mednarodnega gimnastičnega hrama slavnih, soustanovitelj Olimpijskega komiteja Slovenije, predsednik Slovenske olimpijske akademije, ambasador RS za šport, strpnost in fair play, podpredsednik evropskega združenja za fair play, častni predsednik slovensko-japonskega poslovnega sveta, dvakratni zastavonoša jugoslovanske olimpijske reprezentance...

Background image
miroslav 1

Legende so med nami tudi zato...

Legende so med nami tudi zato, da jih negujemo. Cerarja, ki je pred kratkim dopolnil 80 let, čaka letos nov izziv. Kar 56 let zatem, ko se je prvič povzpel na Olimp, bo bog konja vnovič v zlatem olimpijskem Tokiu – kot vodja slovenske delegacije na OI 2020.

Poleg izrednih uspehov je Miroslav Cerar pustil pečat slovenski družbi tudi s svojim zgledom in življenjskim slogom. »Ohraniti je potrebno hvaležnost in skromnost.

To pripomore k oblikovanju boljšega sebe, k enotnosti in s tem k boljši družbi,« namenja nasvet naslednikom, olimpijskim potnikom pod slovensko zastavo, za katere bo legenda v olimpijskem letu še dodaten motiv.

Februar 2020

Background image
miroslav 2

O projektu

Serija kratkih filmov #NALEGENDE temelji na osebnih izpovedih legend in njihovih navdihujočih življenjskih zgodbah, ki jih sicer predstavlja tudi legendarna znamka Pivovarna Laško.

Pivovarna Laško je tudi zvesti partner slovenskega športa, in vsak kratki film predstavlja poklon izjemnim osebnostim, ki so zaradi svojih dosežkov v očeh ljudi postali legende.

Ostale legende

V legendi se skriva genialnost, moč in pogum. Svoje, mnoge prav tako legendarne misli, so nekdanji vrhunski športniki z nami delili za vas. Ker ste našli navdih za branje, je tu branje za vaš navdih.

Rajmond Debevec

#Legendarni olimpionik, ki je med nami od nekdaj za vselej

Več o legendi

Marija in Andrej Štremfelj

Legendaren občutek resnice, ki osvobaja

Več o legendi

Ing. Janez Gorišek

#legenda, ki že več kot sedem desetletij premika meje v letenju na smučeh

Več o legendi

Ljudski vrt

Legendarni stadion je spregovoril

Več o legendi

Tomo Česen

#legenda, ki je pisala zgodovino svetovnega alpinizma

Več o legendi

Dušan Mravlje

#legenda, ki je pretekla tri celine

Več o legendi

Petra Majdič

#legenda je pred začetkom OI v Pjongčangu poslala jasno sporočilo

Več o legendi

Veselin Vujović

Kdor preživi, postane #legenda

Več o legendi

Ivo Daneu

Od Poleta do Trbovelj, vmes pa #legenda osvojila ves svet

Več o legendi

Ta spletna stran uporablja piškotke. Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.