Ljudski vrt

Legendarni stadion je spregovoril

Kultni nogometni stadion, dom najuspešnejšega slovenskega nogometnega kluba Maribor in težko osvojljiva trdnjava slovenske nogometne reprezentance, ima zanimivo zgodovino.

Na mestu, kjer danes stoji, je namreč

Na mestu, kjer danes stoji, je namreč Jožef Langer leta 1843 zasadil drevesa in nastal je javni drevesni park Volksgarden. Kasneje so park prodali Občini Maribor pod pogojem, da se ohrani ime. Ljudski vrt je torej že od samih začetkov namenjen - ljudem.

Rectangle2x 7 1

Ljudski vrt, ki mu za #legende glas posodil neponovljivi Tone Partljič, je o svojem poslanstvu spregovoril v kratkem filmu:

»Moje ime je Ljudski vrt. Rodil sem se kot javni drevesni park, leta 1952 pa sem postal nogometna trdnjava, ki jo je težko osvojiti. Moj klub osvaja številne lovorike in se uspešno bori z velikani v Ligi prvakov. Moje srce je 105 metrov dolga in 68 metrov široka zelenica. Imam 12.700 pokritih sedežev, rezerviranih za naše strastne navijače. Ko se združimo, se
bitje naših src sliši daleč. Skupaj smo v dobrem in slabem. Sem ljudski vrt, ker sem namenjen ljudem. Skupaj ustvarjamo #legende.«

Junij 2018

Rectangle2x 8 1

O projektu

Serija kratkih filmov #NALEGENDE temelji na osebnih izpovedih legend in njihovih navdihujočih življenjskih zgodbah, ki jih sicer predstavlja tudi legendarna znamka Pivovarna Laško.

Pivovarna Laško je tudi zvesti partner slovenskega športa, in vsak kratki film predstavlja poklon izjemnim osebnostim, ki so zaradi svojih dosežkov v očeh ljudi postali legende.

Ostale legende

V legendi se skriva genialnost, moč in pogum. Svoje, mnoge prav tako legendarne misli, so nekdanji vrhunski športniki z nami delili za vas. Ker ste našli navdih za branje, je tu branje za vaš navdih.

Rajmond Debevec

#Legendarni olimpionik, ki je med nami od nekdaj za vselej

Več o legendi

Miroslav Cerar

Bog konja se vrača na legendarni Olimp

Več o legendi

Marija in Andrej Štremfelj

Legendaren občutek resnice, ki osvobaja

Več o legendi

Ing. Janez Gorišek

#legenda, ki že več kot sedem desetletij premika meje v letenju na smučeh

Več o legendi

Tomo Česen

#legenda, ki je pisala zgodovino svetovnega alpinizma

Več o legendi

Dušan Mravlje

#legenda, ki je pretekla tri celine

Več o legendi

Petra Majdič

#legenda je pred začetkom OI v Pjongčangu poslala jasno sporočilo

Več o legendi

Veselin Vujović

Kdor preživi, postane #legenda

Več o legendi

Ivo Daneu

Od Poleta do Trbovelj, vmes pa #legenda osvojila ves svet

Več o legendi

Ta spletna stran uporablja piškotke. Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.