Dušan Mravlje

A #legend
that ran on three continents

Born in 1953, Dušan Mravlje is a Slovenian ultra-marathon runner who has won over 60 races. He has run an ultra-marathon on three continents (North America, Australia and Europe) and more than 300,000 kilometres in total. In 1986, when he won the famous Cagliari-Sassari race in Italy (254 km), he even improved the track record by four hours.

Na začetku tekaške sezone smo v okviru kampanje

Na začetku tekaške sezone smo v okviru kampanje #NALEGENDE z Dušanom posneli kratek osebno izpovedni film, v katerem z gledalci deli svoje razmišljanje in življenjsko filozofijo: »V življenju sem pretekel že prek 300.000 km. Tek je moje življenje, življenje je pa tek na dolge proge. Svoje izkušnje sem gotovo prenesel tudi na hči Nežo. Verjetno si res legenda, če v življenju pretečeš 300.000 km. Ampak zame je legenda vsakdo, ki vstane s kavča in začne s tekom.«

V videu se mu je pridružila hči Neža, prav tako ultramaratonska tekačica: »S tekom sem se začela ukvarjati popolnoma spontano, vendar me takoj zasvojil, in ugotovila sem, da imamo tek doma v krvi. Najlepše je zjutraj vstati in dan začeti s tekom.«

Marec 2018

Rectangle2x 2

O projektu

Serija kratkih filmov #NALEGENDE temelji na osebnih izpovedih legend in njihovih navdihujočih življenjskih zgodbah, ki jih sicer predstavlja tudi legendarna znamka Pivovarna Laško.

Pivovarna Laško je tudi zvesti partner slovenskega športa, in vsak kratki film predstavlja poklon izjemnim osebnostim, ki so zaradi svojih dosežkov v očeh ljudi postali legende.

Ostale legende

V legendi se skriva genialnost, moč in pogum. Svoje, mnoge prav tako legendarne misli, so nekdanji vrhunski športniki z nami delili za vas. Ker ste našli navdih za branje, je tu branje za vaš navdih.

Rajmond Debevec

#Legendarni olimpionik, ki je med nami od nekdaj za vselej

Več o legendi

Miroslav Cerar

Bog konja se vrača na legendarni Olimp

Več o legendi

Marija in Andrej Štremfelj

Legendaren občutek resnice, ki osvobaja

Več o legendi

Ing. Janez Gorišek

#legenda, ki že več kot sedem desetletij premika meje v letenju na smučeh

Več o legendi

Ljudski vrt

Legendarni stadion je spregovoril

Več o legendi

Tomo Česen

#legenda, ki je pisala zgodovino svetovnega alpinizma

Več o legendi

Petra Majdič

#legenda je pred začetkom OI v Pjongčangu poslala jasno sporočilo

Več o legendi

Veselin Vujović

Kdor preživi, postane #legenda

Več o legendi

Ivo Daneu

Od Poleta do Trbovelj, vmes pa #legenda osvojila ves svet

Več o legendi

Ta spletna stran uporablja piškotke. Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.